Terapie de recuperare pentru copii autiști
Când vorbim de intervenții în autism, focusul este adesea pe abordarea dificultăților copilului de a imita și asimila informații din mediu în mod spontan, dificultăți ce conduc către o dezvoltare deficitară pe diverse paliere neuropsihice.
Avănd în vedere că dezvoltarea creierului copilului are ferestre critice, se impune astfel urgentarea intervenției. În cazul autismului, creierul se pare că este supra alimentat cu sinapse în anumite regiuni și sub alimentat în altele, procesul de neurogeneză fiind diferit de cel neurotipic. Demararea facilitării învățării și construcției de achiziții pe palierele evaluate ca fiind deficitare, în cel mai scurt timp posibil, primește avantajul timpului. Un creier în creștere poate învăța sau rescrie informații relativ rapid și poate chiar genera noi rețele neuronale, pe lângă cele trasate genetic, sau chiar în locul lor.
Niciodata nu e prea târziu, însă un factor important în descrierea calității rezultatelor intervenției este vârsta biologică la care se introduce procesul terapeutic.
terapie educațională
– recuperare cognitivă
– recuperare motrică
– educație comportamentală
terapie ocupațională
– expunere la un mediu îmbogățit
controlat
– angajare în multiple activități
educaționale
abilități pentru o
viață independentă
– autoservire
– socializare
– teoria minții
stimulare
senzorială
– expunere progresivă la stimuli
senzoriali diverși prin jocuri
și activități senzoriale

Listă prețuri
-
terapie individuală
50 RON - 50min
-
grup de socializare
40 RON/persoană - 50min
-
consiliere parentală TSA
75 RON - 50min